martes, 16 de junio de 2015

Arroza pastela

Kaixo lagunok!
Ba al dakizue “arroz pastelak” zergatik duen izen hori? Gaurkoan, betidanik oso Bilbotarra izan den gozo honen jatorriaren teoria batzuk kontatuko dizkizuegu. 
-Teoriarik bitxienak, errezeta hau Filipinasetarako ibilbidea egiten zuten marinelekin lotzen du. Izan ere, antzerakoak ziren pasteltxo batzuk egiten zituzten arroz urunarekin bertan. Errezeta hau Bilbora ekarri zenean, arroz urunaren ordez galirina erabiltzen hasi ziren, baina honek jatorrizko izena mantendu zuen nahiz eta izena ematen zion osagaia ez eduki, arroza.
-Beste teoria batek dio, duela denbora bat arroz esne krema sendo batekin betetzen zutela hojaldrezko oinarria, eta gero beste hojaldrezko geruza batekin estali. Postre hau oso preziatua omen zen bilbotarrentzat.
Zein istorio da gehien gustatu zaizuena? Bata zein bestea izan, garrantzitsuena pasteltxoa gozo-gozoa egotea da, gure gozotegikoak bezalakoa! Aholku bat: segundu batzutan berotu eta ikusiko duzue zein ederra dagoen ;)



Gero arte!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario